ENERGIRIKARE TRÄNING

JOGGING I SKOGEN

Träna regelbundet för en mer energirik vardag

Dom flesta vet att det är  viktig att röra på sig. Bara lite grann rörelse per dag kan göra stor förändring. Men, det kan var svårt att komma igång eller veta hur man gör.

Jag är inte en topp elit person som kan hjälpa dig att vinna en tävling eller bli bäst i en idrott.

Men, jag har under många år hållit mig i god form genom genom att bland annat vara mycket i naturen på min fritid.  Jag har också tränat för att genomföra många olika motionslopp. Genom att läsa det jag skriver hoppas jag att du skall få hjälp och tips om hur du kommer igång, underhåller och förbättrar din kondition och styrka. Med utgångspunkt från dig själv.

Jag har som ambition att fylla sidan med motiverande och enkla guider så att du inte bara testar detta med träning och motion. Utan också fortsätter.

Hugg in I texterna och låt dig inspireras.

Om du vill följa med vad jag skriver om. Anmäl dig för att få besked om när jag skrivit något nytt.

Motionslandslaget

Träna -öka din hälsa med motionslandslaget.  Vem har inte önskat att komma med i landslaget, att få dra på sig landslagströjan och känna stolthet och glädje för det. Nu är tiden inne för dig att medverka i landslaget. Ja, det är sant, du erbjuds nu att komma med….

Marcialonga

Utförsåkare med längdåkningsskidor på fötterna i Italien 🗣 Sidan innehåller annonslänkar från samarbetspartner. Längdåkningsloppet Marcialonga är en utmaningen på flera områden. Här, i denna artikel, presenterar jag min resa från att kliva ur mina trygga löparskor och utförspjäxor som varit mina vänner i många år, till att knyta på….
Mountain climb

Tabata träning

TABATA TRÄNING Träna tabata för ökad kondition och styrka Tabata – konditionsövningar Tabata – styrketräningsövningar Träningsredskap 🗣 Sidan innehåller annonslänkar från samarbetspartner. 8 ÖVNINGAR 20 sekunder TRÄNING 10 sekunder VILA TABATA träning innebär att du tränar åtta olika övningar, varje övning sker högintensivt under 20 sekunder, följt av 10….
Rodd träning

Träna hemma redskap

Träna hemma redskap Träna styrketräning med vikter och andra redskap Styrketräningsövningar Träningsredskap 🗣 Sidan innehåller annonslänkar från samarbetspartner. Styrketräningsövningar på denna sidan BÄNKPRESS (bröstmuskel) BICEPS TRÄNING TRICEPS TRÄNING TRÄNA AXLAR RODD / RYGGDRAG MAGE TRÄNA KNÄBÖJ SUMMERING Rekommenderade styrketräningsredskap hos samarbetspartners Powerband varianter Hantlar set Träningsmatta Chins up bars….
Situps styrketräning

Styrketräning hemma

Styrketräning hemma Träna styrketräning utan redskap Styrketräningsövningar Träningsredskap 🗣 Sidan innehåller annonslänkar från samarbetspartner. Styrketräningsövningar på denna sidan Styrketräningsövningar på denna sidan ARMHÄVNINGAR BICEPS TRICEPS AXLAR RYGGLYFT MAGE (situps) KNÄBÖJ SUMMERING Rekommenderade styrketräningsredskap Powerband varianter Hantlar set Träningsmatta Chins up bars Vrist vikter Balansdyna Styrketräning hemma är ett fantastiskt….
Joggande person

JOGGA

  Spring dig lyckligare och mer hälsosam   Kom ut i friska luften och jogga en runda. När du joggar tränar du flera olika kroppsdelar och du får vila huvudet från vardagen en stund. Tänk dig att du får en stund för dig själv där du bestämmer helt….

Paddla kajak

Upplevelse av en Bohuslänsk pärla i kajak Kajakpaddling är en energihöjande aktivitet som har många fördelar. Läs vidare om då jag och mina vänner begav oss ut i kajakerna, för en dagstur bland skären vid Bovallstrand. Det var fantastiskt. För att skapa variation i tillvaron önskar jag testa på….
Energi på morgonen

Lev livet fullt ut

Morgonstund har guld i mun   Önskar du att vakna med mer energi och glädje på morgonen? Känner du kanske att det inte finns tid för dig själv och tid till eftertanke? Jag kände liknande känslor och ville göra något åt detta. Därför började jag söka information om….
joggande personer

Träningsprogram löpning 21K

Träningsschema för halvmaraton på 20 veckor Träning i olika former är något som jag förespråkar mycket här på energirikare.se. Jag har upprepade gånger betonat hur viktigt det är att röra sig i någon form, beroende på var enskild persons förutsättningar.   Skapa förbättrad VO2 MAX och ökad laktattröskel….

Hälsporrebehandling

Så behandlar du din hälsporre – plantarfasciit Har du också drabbats av hälsporre? Känner du en smärta under foten som inte vill försvinna? Det kan såklart vara många orsaker till din smärta, men om du har belastat foten felaktigt, gått med dåliga skor, sprungit på hårt underlag. Ja….

Bli hälsoklok

Hållbar livsstil – 6 viktiga områden Träningsböcker är alltid intressant litteratur om man har intresset för det. När jag läste boken, Bli Hälsoklok, Lofsans bok om hållbar livsstil, av författaren Lovisa Sandström, kommer hela livets vardagsutmaningar med som en helhet. Hon tar i huvudsak upp 6 områden som….
Kvinna tränar hemma

Träningstips för styrketräning hemma

Övningsbank med styrketräningsövningar i hemmamiljö Om du är som jag, att du har svårt att komma dig iväg till ett gym för att träna. Då är det bra att skapa sig ett antal styrketräningsövningar som fungerar att utföra i hemmamiljö. Jag har samlat ett antal övningar som fungerar….
30 dagars styrketräning

Mageträning – kom i form på 30 dagar

30 dagars utmaningen -fokus mage Att röra på sig är något som jag återkommande förespråkar, då det är sunt för kroppen och du ökar chansen till en mer energirik dag. I min 30 dagars utmaning som du läser om i denna texten får du en kickstart för att….