Sockerbomben 3.0

Ta kontroll över ditt sockerbehov

Kämpar du med att äta mindre socker? Känner du av "sockerdippar" och trötthet ofta. Du är inte ensam, det är många i dagens samhälle som kämpar med detta. Jag tycker det är intressant att lära om kost och näringslära då jag anser att det är en viktig del i mitt liv. En bok som fick mitt intresse var SOCKERBOMBEN, av författarna Bitten Jonsson och Pia Nordström, som tar upp detta med socker i vår mat. Läs denna boken för att få svar må många frågor kring socker. Jag tycker den var intressant. Kanske inte håller med eller förstår allt som beskriver, men essensen håller jag med om.

Nedan jag jag väldigt kort sammanfattat vad jag tog med mig från boken. Jag har även läst andra böcker som behandlar ämnet kring kost, så läs gärna också mina inlägg Hjärtat är vägen till din framgång och Må bättre genom ökad hälsobalans. Även böckerna Happy food och Food Pharmacy behandlar detta med det negativa sockret.

SOCKERBOMBEN 3.0

Bli fri från ditt sockerbehov.

Författare: Bitten Jonsson, Pia Nordström

Boken tar upp det stora problemet med socker i vårt samhälle idag. Det är många som lider av att äta för mycket socker och får besvärande biverkningar från det. Författaren framställer vilka komplikationer detta kan innebära. Mycket intressant bok, men också en jobbig insikt att det ser ut så här i vårt samhälle idag. Läs den. Finn ut om du är drabbad. 

Det finns flera olika böcker om socker och detta är ännu en av dom. Det är vedertaget att socker ställer till det för många människor. Boken tar upp varför det är besvär och vad det är som sker. Författaren säger att det finns tre typer av människor. Dom två första kan känna av sockerbesvär, men den tredje gruppen har rena problem och far illa på grund av intaget av socker. Det är främst för som boket är skriven.

Boken menar att ett sockerberoende är att likna med andra missbruk, som alkoholberoende och narkotikaberoende.

Det verkar vara så att författarna har uppfattningen att vi människor inte har ändrat oss sedan många tusen år och därför bör äta på det viset nu också. Det innebär att dom förespråkar att äta som "stenålderdieten" och "LCHF-dieten" förespråkar. Alltså, animaliskt är positivt enligt dom. Man förespråkar alltså inte sädeslag i någon form. Då det anses vara glukos och sakaros. Alltså en typ av socker. Gluten är inte bra enligt dom. Jag själv är av lite annan uppfattning, men ser deras argument för det.

Boken går in på hur mycket socker finns i vår dagliga kost. Främst halvfabrikat och snabbmat. Man blir uppmanad att se upp för det dolda sockret. Som modifierad majsstärkelse.

Man får tips om vad man kan äta för att undvika socker och därmed må bra i sin vardag.

Läsvärd bok, som ger ett uppvaknande om sockrets omfattning i vår mat. Det går fint att beställa boken Sockerbomben på adlibris -

Er#10

 

 

 

Köp boken från Adlibris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait