Svart aronia

Svart aronia – höstens energiboost.

 

Jag vill framföra min entusiasm kring de Svenska bär som finns runt omkring oss. De är helt fantastiska med sin smak och rikedom av energi och annat nyttigt. Här läser du om ARONIABÄRET, ett bär som inte har fått så stor uppmärksamhet tidigare, men som nu blir allt mer uppmärksammat på grund av sitt nyttiga innehåll.  Aroniabäret finns i stora mängder och du hittar det ofta väldigt mer nära än vad man först kan ana. Många trädgårdshäckar består faktiskt av Aroniabusken. vilket gör dom väldigt enkla att plocka och det är ofta väldigt mycket bär på buskarna. Att plocka 10 liter görs enkelt på 30 minuter ofta. 

Innehåller

Aroniabäret innehåller en mängd med nyttiga näringsämnen. Om du äter bäret får du bland annat i dig

👍 Vitamin A,

👍 Vitamin B2,

👍 Vintamin C,

👍 Vitamin C,

👍 Järn

👍 Magnecium

👍 Zink

👍 Fosfor

👍 Jod

👍 Kalsium

 

 

Aroniabäret har flera positiva egnskaper.

Band annat:

👌  Håller dig lättare frisk & kry. 

👌  Mindre/motverkar inflamation

👌  Energirika. så att du håller dig under dagen

👌  Enkelt att äta. att ha med sig, till många olika tillfällen och rätter

👌  Postitiva egenskaper för kroppen. 

👌  Stärker ditt skelett

 

Aroniabäret förstärker ditt imunförsvar och ger dig antioxidanter.  Om du äter 100 gram får du i dig 260 kalorier och 17,6 gram fiber.

Det är enkelt att hitta tillfällen där Aroniabäret passar. Bland annat kan du ha det på gröten eller filen vid din frukost. Eller, så gör du en “fruktshot”. Till middagen kan det vara gott med aroniagelé eller som marmelad på mackan. Självklart kan du äta dom som dom är bara, vilket jag gör nästan varje morgon.

Dom är goda att äta direkt. Men, om du fryser dom först så blir dom lite sötare. Det är därför många personer väntar med att plocka bäret tills första frosten.

 

Eftersom det är enkelt att plocka bäret och det ofta är rikligt av det, så blir det ofta mycket bär att ta hand om. Det kan bli mycket att äta allt färskt. Därför rekommenderars att du fryser eller torkar bäret, så att du kan ha det större delen av året.

Ut med dig nu och kolla var du kan hitta detta underbara bär. Men, glöm inte att fråga markägaren om du hittar en buske där du vill plocka.

 

Insirerat av

skogsskafferiet.se

mittkok.se

 

er#16

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait