Kaosologi

Så minskar du ditt kaos – få dina dagar mer minnesvärda

Känner du ibland att det är fullt kaos, att du inte har kontroll på läget och tiden bara rinner iväg? Läste en bok, KAOSOLOGI, med Micael Dahlén, som gav en del svar på varför vi känner så ibland. Han förklarar och ger tips om hur man kan agera för att råda bot på detta. Jag rekommenderar att läsa denna relativt korta bok, men med mycket fakta framställt på ett kul sätt.

 

 

Kaosologi

 

Boken tar upp flera intressanta ämnen som känns som att detta borde man kommit på själv. Men, såklart inte gjorde det. Du får flera knep om hur du kan tänka i olika situationer och allmänt i livet. Läsvärd bok som baseras en del på matematik, vilket man kan förstå då författaren, Micael Dahlén, är ekonom. 

Boken tar upp ett ämne som många av oss nog känner av ibland. Att att tiden går bara snabbare och snabbare hela tiden. Desto äldre man blir, ju fortare går tiden, känns det som. Detta förklararas på ett matematiskt sätt och visar att det är inte så konstigt med det.

En minnesvärd stund

Ett tips är att man skall göra sin dag minnesvärd, för då kan man referera till den dagen senare och också komma ihåg saker bättre. Du får också dina dagar mer minnesvärda genom att göra udda saker. Gör något knäppt eller oväntat och du kommer minnas den stunden bättre.

Skapa dig också en lyckostund, en kvartalslycka och lycka här och nu. Detta kan du göra genom att veta om de olika lyckofaktorarna. Boken redogör också på ett matematiskt sätt hur mycket, eller lite, tid du har i livet. Rådet är att göra något med den tiden.

Skapa lyckostunder

Boken tar också upp att det inte finns några måsten. Den som har flest måsten förlorar han. Men, den som har flest lyckostunder vinner. Så, gör om alla måsten, till “vill göra”.

 

Dina egenskaper är unika för dig. Om du tror att du är vad du gör, då känner du inte dig själv. Du gör nämnligen väldigt mycket utan att veta om det. Skapa dig nya rätta vanor.

Tänk före, tänk inte efter. Det hjälper inte att tänka en positiv tanke om en person, säg det också till en personen.

Om det är lite trögt och tungt i vardagen. Skapa dig en roman att leva i. Lev ditt liv ett kapitel i taget. Det finns paralellkrafter som spelar sin roll i ditt liv.

 

Boken hade mer tänkvärda berättelser. Läs och köp boken, Kaosologi, med Michael Dahlén, för att erfara hela bokens innehåll.

er#15

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait