Positiva ord, tankar och citat

Bli mer energirik genom positiva ord, citat och tankar

Genom att upprepa positiva ord, citat och tankar för dig själv skapar du en mer energirik tillvaro.

För att känna dig mer energirik och nöjd kan man använda sig av ett antal tekniker. Jag kan inte dom alla, men jag är övertygad om att genom att upprepa positiva ord, upprepa positiva citat och tänka positiva tankar. Då kommer du också bli en mer positiv människa och positiva saker till dig. Det är säkert lika sant om du väljer att tänka negativt, trycka ner dig med negativa citat och hela tiden tänka tankar som är negativa. Då går spiralen nedåt.

Men, det är det positiva vi skall välja och arbeta med det. Jag har flera olika ord, citat och tankar som jag själv använder. Men, vi alla är olika så jag vill inte rabbla dom här. Det jag istället tänker är att du själv får välja dina egna. När jag söker runt på nätet hittar jag mycket kul och nedan är lite av det. Hoppas att det skall kicka igång dig att bygga upp din banka av positiva upplevelser som du kan ta fram vid lite tyngre stunder. Det hjälper, jag lovar.

Dessa egenskaper stämmer på mig

Jag vill inte planka och kopiera andras arbete, men vill gärna tipsa om det som jag hittar som jag gillar. Om du går in på sidan ystad.se så hittar du en pdf som en person gjort för att hjälpa elever att hitta sina egenskaper. Det tycker jag är bra som en start när du skall komma igång med att hitta dina egenskaper. Ta en kik och se om det kickar igång dig och dina positiva tankar.

Citat

Jag letar efter bra citat i böcker jag läser och på poddar jag lyssnar. Jag surfar gärna runt på nätet också. på webbsidan bra-citat.se finns massor av citat att läsa. Jag har lagt in några nedan som handlar om framgång.

“Framgång är att gå från misslyckande till misslyckande utan att förlora entusiasm.” – Winston Churchill

“Du lever bara en gång, men gör du det rätt, räcker en gång.” – Mae West

“Den bästa hämnden är massiv framgång.” – Frank Sinatra“Skillnaden mellan att vinna och förlora är ofta att inte ge upp.”
– Walt Disney

Andra citat som kanske är kända för dig är:

Learn to speak last.

Lyssna med två öron och tala med en mun. (okänd)

Det var en sådan kväll då man längtar, fast man vet inte vart. (Astrid Lindgren)

Tankar som kommit ut ur  lyssnande av poddar

Jag lyssnar på olika poddar. Bland annat lyssnar jag på Framgångspodden. Programledaren Fredrik Skavlan var där i ett av avsnitten. Då sa han något i likhet med med  ……Olyckor kommer att ske, men inte de du tror. Vi förbereder oss på det som redan hänt, men det är nog inte det som kommer hända. Var inte så rädd. Lev. Så det kan man tolka något som att historien kan vi inte gör något med, men framtiden den kan vi påverka till viss del. Men, inte allt. Så, passa på att njuta av nuet och lev livet. Eller, hur tolkar du det?

I ett annat avsnitt (nummer 192) i Framgångspodden, var en Christer där. Han tipsade om att man skall välja medvetenhet av det som är bra. Tänk under två minuter på de bra saker som skett dig idag. Gör det på morgonen och på kvällen. För som han sa, du har alltid ett val. Vidare sa han också

  • Du vet mer än du vet att du vet
  • Undvik tänkandet “what is in it for me?”. Tänk istället som att du sköter om en eld. GE elden ved, då får du värme. Inte tvärtom.

Även Mia Törnblom har varit med i Framgångspodden. Hon talar om att man inte skall döma folk. Om man istället intresserar sig för om varför, då får du tillslut tillbaka. Hon sa lite som Christer ovan, att du skall tänka på något som du är tacksam för och något som du ser fram emot inför morgondagen, på kvällen då du skall sova. Det ger dig energi.

En annan intressant person är Michael Dahlén. Han är en känd ekonomiprofessor som skriver om lycka, kaos och annat kul. I sin bok Kaosologi, tar han bland annat upp att det inte finns några måsten. Det är istället den som har flest lyckostunder som vinner.

Det finns inga måsten

Den som har flest måsten, förlorar

Den som har flest lyckostunder vinner. 

Gör om måsten till “vill göra”. 

(Michael Dahlén, Kaosologi.)

Läs gärna någon av mina andra inlägg. Kanske du gillar min artikel om Lev livet fullt ut, Du äger, eller Vägra följa John. Du kan också gå in på kategorin Hälsa för att läsa mer.

er#24

1 Kommentar on “Positiva ord, tankar och citat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait