6 snabba tips för att hålla relationen i liv

Håll relationen i liv – 6 snabba tips

 

Det kan ibland kännas utmanande och svårt att förstå sin partner. Orsaken till det kan vara flera saker, inte minst i dessa dagar när hela samhällen tvingas tänka om och arbeta hemma. Men, en man i vårt kungliga slott sa en gång följande.

” kärleken framför allt”

Med ömsesidig kärlek övervinner man allt tror jag. Som en hjälp på traven, läs mina sex snabba tips om hur du håller din relation i liv.

  1. Förvissa er om att ni får er egen egentid: Det är viktigt att känna att man har tid som är avsatt för dig själv. Att känna sig självständig är en viktig hälsofaktor. Det gör dig starkare och ger dig möjlighet till att reflektera över olika saker. Det är alltså lika viktigt att ger din partner denna möjlighet och tid. Det är nog viktigt att inte heller krångla till det för mycket, utan själv se till att få de små stunderna för sig själv på ett smidigt sätt. Det kan bland annat vara att du tar tillvara på stunden du själv har i bilresan hem från jobbet, stannar uppe på kvällen en stund längre än din partner, eller utövar din hobby som exempelvis snickra på något.
  2. Stäm av med varann om vilka värderingar ni har tillsammans: Bygg upp gemensamma mål. Tala om hur ni ser på den närmaste framtiden, vad som är önskemål och utmaningar som ni står inför. Värdera sedan hur ni skall som ett team genomför detta på bästa sätt.
  3. Ha tilit till varann: För att hålla liv i en relation är det viktigt att man inte lägger energi på att kontrollera eller misstänka sin partner. Lägg istället er energi på att se varann och arbeta med det. Lita på varann.
  4. Hantera en konflikt på rätt sätt: Kommunikation är en viktig faktor här. Det är mycket bättre att du berättar för din partner vad du vill och önskar, istället för att kritisera din partner. Många gånger handlar det om att man missförstått varann. Man kanske vill samma sak, men att det finns olika vägar dit.  I min artikel om attraktionslagen tar jag upp detta med att man inte är på samma “våglängd”. Personerna talar förbi varann, men det finns lösningar på det.
  5. Vissa varann ömhet: Er relation uppkom och existera sannolikt för att det någon gång uppstod en attraktion mellan er. Fortsätt att visa den. Det gäller att inte glömma sexet alltså. Hur det visas är något mellan er, men att bara ta på varann, kramas, visa att du ser din partner och att hen är älskad, gör mycket för en person.
  6. Skratta och upplev glädje tillsammans: Att ge sin partner egentid, som i punkt 1 ovan, är viktigt. Men, att umgås och trivas tillsammans är såklart viktigt. En relation existerar för att man vill leva och göra saker tillsammans. Hitta på saker som båda parterna vill och känner är motiverande. Hitta på aktiviteter som gör att ni skrattar och känner glädje. Ett skratt förlänger livet heter det ju.

Sammanfattningsvis

Det var några snabba punkter som ni kan tänka på för att hålla liv i relationen. Det finns mycket skrivet om detta ämne, så det är enkelt att hitta mer information på nätet. webbsidan smartare-liv har skrivit en lista på “30 oslagbara sätt att få en relation att hålla för alltid”. Läs den om ni vill ha mer tips.

Min starka övertygelse är också att man håller liv i en relation bättre om man mår bra i övrigt. För att må bra tror jag att man skall hålla sig hälsosam. Läs gärna min artikel “8 viktiga hälsofaktorer” som tar upp mer om hälsa och välmående.

Dela gärna denna artikel med någon som du tror kan ha glädje av den. Tack på förhand..

Inspirerat av Wikipedia. och Utforskar sinnet.

Anr:#er3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait