Så klart

Vad är attraktionslagen

Jag läser en del böcker som jag tror kan hjälpa mig och mina närmaste att förverkliga mina och deras planer i livet. Denna boken som jag vill rekommendera här är SÅ KLART, av Lilli Öst. Hon talar om attraktionslagen. Det handlar mycket om tankens kraft och hur du kan påverka saker i din vardag på det sättet.

Jag själv har inspirerats av boken och har sedan en längre tid nu använt mig av några av dessa tekniker. Dom har varit till hjälp både i jobbet och privat. Bland annat har jag använt mig av insikten att personer ibland “talar förbi” varann. Man är inte på “samma våglängd”. Genom att bli bättre på att lyssna in och ge tid till den man talar med, har gjort att min kommunikation med andra har förbättrats i mitt arbete. Privat vill man ju att samtalen med sin partner skall vara bra så där har jag också använt mig av detta. I min artikel om, 6 snabba tips för att hålla relationen i liv, kommer teknikerna från boken KLART väl till pass.

Se nedan min tolkning av boken och de teorier som hon tar upp. Det är är helt klart en läsvärd bok som inspirerade mycket.

SÅ KLART

Hur du och attraktionslagen blir ett vinnande team

Av författaren: Lili Öst

Författaren talar om attraktionslagen. Att man blir vad man tänker. Genom att ha inställningen att man kan påverka sin framtid, skapar man förutsättningar för att det faktiskt blir så. Nedan redovisas en del tolkningar och det jag uppfattade från innehållet i boken. Boken uppfattades som intressant och tänkvärd.

Genom att tänka på sådant som du vill skall hända, så ökar chansen att det faktiskt händer. Att också tänka positiva tankar gör också att mer (fler) positiva händelser sker. Det blir så som du tänker i många fall.

Tala med andra på samma våglängd

Att vara på samma “våglängd” är viktigt. Både när du talar med andra människor och med dig själv. För att förklara. Om du  tänker dig att du är inställd på en viss “radiovåglängd”, exempelvis 101,9, där du försöker förklara din syn på en idé eller åsikt du har. Om då mottagaren är inställd på en helt annan “radiovåglängd”, exempelvis 99,4. Då är mottagaren på en helt annan kanal. Ni hör då inte varann eftersom ni är på olika kanaler. Detta gör det svårt att hålla en bra kommunikation. Medan, om era frekvenser är nära varann, alltså nästan den samma, då kanske ni hör varann, men det skrapar och stör lite fortfarande. Det är väl här många kommunikationer sker misstänker jag. Så, då är det viktigt, som boken rekommenderar,  att “tuna in” sig på samma frekvens för att hålla en bra kommunikation.

Fokusera på rätt saker – då sker det

Fokusera på rätt saker. Det har visat sig att det man fokuserar på och arbetar för, också sker i många fall. Om man har negativa tankar som att -jag kommer aldrig klara denna utmaning, då intalar du dig redan innan att du inte kommer lyckas. Men, om du istället tänker att – denna utmaning vill jag verkligen klara. Det kommer bli utmanande, men om jag koncentrerar mig och gör mitt bästa kommer jag klara av det. Då ökar sannolikheten markant att du lyckas.

Skapa dig en positiv känsla. Både i både din yttre kommunikation till andra och din egen inre kommunikation med dig själv. Vid ett val av något, känn efter och välj det som känns rätt, det är oftast rätt val.

Våra 7 grundemissioner

Det finns 7 grund emissioner en människa känner. Låt oss göra ett test.

Läs igenom dessa nedan och se om du uppmärksammar något speciellt.

  • Glädje
  • Sorg
  • Oro
  • Ilska
  • Rädsla
  • Skräck
  • Äckel

Uppmärksammade du något speciellt?

Har du tänkt till? Märkte du att av dessa sju emissioner är det bara en, en enda, som är positiv, resten bör nog anses som negativa. Vad gör det med dig och ditt humör kan man fråga sig. Att vara medveten om detta ger dig möjligheten till att försöka ta dig ur de negativa emissionerna, genom att bearbeta orsaken till känslan. Med målet om att istället känna glädje i livet. Så fokusera på det positiva.

På 5 sekunder fäster en tanke i huvudet

Det är nämligen så att det tar ca 5 sekunder att få fäste med en tanke. Tänk därför på vilken tanke du vill skall fastna i ditt humör. Troligen vill du ha en positiv tanke hellre än en negativ negativ tanke. Fokusera därför på de positiva sakerna.

Boken hade massor mer tänkvärda berättelser. Köp boken och läs boken själv,  SÅ KLART med Lilli Öst, för att erfara hela bokens innehåll.

er#4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait