Egen musli

Egen musli

Blanda din egen müsli för att skapa din unika kombination av smaker och konsistenser. Det är enkelt och det är snabbt, dessutom är det ekonomiskt. När jag gör min musliblandning använder jag en stor skål, där jag häller i olika gryn och fröer. Blandar runt och häller upp på glasburkar. Du blandar i det som du känner för, men nedan är ett förslag som jag gillar.

  • havregryn, grova
  • dinkelgryn
  • cornflakes
  • rispuffar
  • solrosfrö
  • linfrö
  • sesamfrö
  • pumpafrö
  • chia
  • nötter
  • bovete krossad

Mängderna av varje ingrediens varierar, det är upp till smak och behag. Men var försiktig med chiafrön och de andra lite dyrare ingredienserna. Häll samman allt i en stor skål, för att få en bra blandning. Häll upp på burkar eller annat lämpligt.

Nu har du en god blandning som är näringsrik, billig och känns unik för dig och andra som bjuds. Du kan använda din müsli på frukost och mellanmål som den är. Men, jag själv brukar blötlägga en skål med blandningen redan kvällen innan, för att skapa en "over night oat" som jag sedan blandar med fukt bär och filmjölk.

 

er#19

 

Förslag på gryn och fröer

ICA gryn
chiafrö
Solrosfrö-pumpafrö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait